Amsterdam in september het centrum van de Duits-Nederlandse betrekkingen

door Katharina Garvert-Huijnen

Het duurde even maar nu is hij klaar voor publicatie: de Call for Papers voor onze geplande WDNG-conferentie in september 2013. Hij kreeg de mooie naam: Mittler – Verflechtung – Netzwerke Deutschland und die Niederlande im 20. Jahrhundert. Als de hele wetenschapsafdeling zich erover buigt, kan het weleens duren voordat de juiste formulering is gevonden.

Tot 15 mei kan iedereen met belangstelling voor de geschiedenis van de Duits-Nederlandse betrekkingen in de 20ste eeuw een paper insturen in het Duits, Nederlands of Engels. We kijken met spanning uit naar de inzendingen! Binnen het kader van de Werkgroep-Nederlands-Duitse geschiedenis (WDNG) waarin de conferentie plaatsvindt worden vooral ook jonge onderzoekers gevraagd hun projecten te presenteren.

Na inmiddels vier geslaagde workshops in Berlijn, Maastricht, Münster en Aachen is nu het Duitsland Instituut Amsterdam aan de beurt een conferentie te organiseren in Amsterdam, die een vernieuwende impuls aan de geschiedenis van de binationale betrekking moet geven. De werkgroep werd 2010 in Berlijn aan het Friedrich-Meinecke-Instituut opgericht. Ze heeft ten doel (jonge) historici uit heel Nederland en Duitsland, die onderzoek doen naar de geschiedenis van hun buurland, met elkaar in contact te brengen. Het WDNG-netwerk is inmiddels uitgegroeid tot een betrokken en actieve groep wetenschappers die naast een eigen yahoo-group sinds kort ook een eigen website bezit.

Amsterdam 2013 wordt dus niet alleen inhoudelijk spannend. De conferentie zal, net als vroegere edities, weer een belangrijke netwerkfunctie hebben. Gaat dat dus niet missen! De CfP is op de WDNG-website te vinden, maar een Nederlandse versie volgt! Volg de workshop op twitter via #ADNGAmsterdam.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s